Nový Touareg 3.generácie - Najpokročilejšie SUV v histórii VW!

Prvý Touareg zišiel z Bratislavskej výrobnej linky ešte v roku 2002.  Doteraz sa v našom závode vyrobilo už viac ako milión kusov. Tento vysoký počet hovorí o veľkej obľúbenosti Touaregu, ktorý je stále priekopníkom a kráľom na ceste i v teréne. Jeho nová a v poradí už tretia generácia sa dnes predstavila v Pekingu, kde dorazil po prejdených 16 000 kilometrov od nášho závodu po svojich 4 kolesách aj vďaka Rainerovi Zietlowi, ktorého vyprevádzal Touareg Club Slovakia, novinári a folkloristi.

Počas 3 týždňov Volkswagen pridával videa a fotografie z tejto dlhej cesty a postupne odhaľoval dizajn exteriéru aj interiéru.

Vzhľad


Vzhľad čerpá nemalú inšpiráciu z menšieho SUV Tiguan. Zároveň je viditeľný aj vplyv modelu Arteon. Počítať možno teda s agresívne štylizovanou prednou časťou, ktorá bude spojená s klenutými blatníkmi a dynamickým výzorom. Sériovo bude obsahovať statické LED svetlomety a za príplatok dostanete Full LED svetlomety Matrix, ktorý obsahuje až 128 diod. Z bočného pohľadu je pekne vidieť, že je o kúsok dlhší. V zadnej časti dominujú podlhovasté svetlá s dynamickými smerovkami. Nápis Touareg nájdeme už v strede pod logom značky, ktorý prvýkrát dostal Arteon. Podľa prvotných informácii bude k dispozícií s troma výbavami - terénnejšia, luxusnejšia a športovo ladená R-Line verzia. Na rozdiel od predchádzajúcich dvoch generácií by tak Volkswagen mal zamieriť po vlastnej ceste, než aby pripomínal len chudobnejšie Cayenne s niekoľkými špecifickými prvkami.





Interiér


Rovnaký smer automobilka zvolila tiež v interiéri, ktorý sa rovnako ako zovňajšok chváli mnohými ostrými hranami. Keďže ide o vrcholný model značky (nie v rámci rozmerov, ale s ohľadom na význam, výbavu i cenu), nemali by sme sa čudovať príchodu nového Active Info Displeja o veľkosti 12 palcov, s ktorým bude spárovaný (v jeden celok) 15-palcový stredový displej. Všetko potom doplní ambientné podsvietenie a pri vyšších výbavách aj drevené obklady či luxusná koža na sedadlách. Batožinovému priestoru narástol objem o viac než 110 litrov na konečných 810 litrov. Automobilka už vopred naznačila, že Touareg svojím poňatím vnútrajšku zatieni aj Mercedesy.



Technika


Novinka je rovnako ako všetky veľké koncernové SUV postavené na modulárnej platforme MLB Evo. S modulárnou podvozkovou architektúrou sú spojené tiež už dôverne známe pohonné jednotky.  Na výber bude trojlitrový šesťvalec 3,0 TSI a 3,0 TDI. Benzínový motor produkuje 340 koní a naftový príde s dvoma výkonmi 231 a 286 koní. Dočkáme sa i naftovej osemvalcovej jednotky známej z Audi SQ7, t.j. 4,0 TDI s výkonom až 420 koní, ktorá má mamutí krútiaci moment 900Nm. Natáčacia zadná náprava bude za príplatok a napomôže tak zlepšiť ovládateľnosť.



Keďže súčasťou kompletu je nielen vzduchový podvozok, ale aj aktívne stabilizátory, dá sa očakávať príchod 48 voltového elektrického okruhu, ktorý sa bude starať o ich napájanie. To zaručí nadmierny komfort a dynamické jazdné vlastnosti. Touaregu sa tým zväčšila brodivosť zo súčasných 50 centimetrov na 58 centimetrov. 

Asistenčné systémy


Nesmiem zabudnúť ani na asistenčné systémy, medzi ktoré bude patriť nový adaptívny tempomat ACC, monitoring áut v slepom uhle, aj jazdných pruhov či prednárazový systém Front Assist. Je pritom viac než isté, že dôjde aj na integráciu semi-autonómneho riadenia. Vo výsledku sa teda nový Touareg stane najpokročilejším SUV v histórii VW, čo sa asi logicky odrazí aj na cene. :-( 




Toto je môj okrúhly 100. článok na blogu - a preto Vám VWeľmi pekne ĎAKUJEM za každý prečítaný a zdieľaný článok. Za 5 rokov (bez 3 dní presne 5 rokov) si môj blog otvorilo a prečítalo už viac ako 41 tisíc ľudí. Na prvej priečke je však najnovší článok zo Ženevského autosalónu, pri ktorom má číslicu skoro 2000 pozretí. 

↓ !!!!! ↓ 


A ako malý darček Vám poviem jednu infošku, ktorú zatiaľ vie len málo ľudí. Nový Touareg budete môcť vidieť vďaka importérovi a nášmu Volkswagen závodu už na Bratislavskom Autosalóne v Apríli!!!  

Video

Videotest ešte zahalenej verzie!



Fotogaléria
















________________________________________________________________________________________________________________



Komentáre

  1. Tiež mám volkswagen touareg a pekne sa s ním blbne v teréne :-D . Hlavne manželka to ocenia, keď sa vrátim s autom od blata :-D . Musel som si kúpiť kvalitnú autokozmetiku tu a zakaždým auto poriadne vyčistiť, pretože ona predsa nebude jazdiť do mesta s autom, na ktorom je blato :-D .

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára